Home Sport Elvis Sarić potpisao za Goricu: “Donosim ozbiljnost, karakter i pristup!”

Elvis Sarić potpisao za Goricu: “Donosim ozbiljnost, karakter i pristup!”

31-godišnji Dubrovčanin nosit će broj 27 na dresu

PODIJELITE

31-godišnji vezni igrač Elvis Sarić postao je novi dio obitelji HNK Gorice nakon što je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine. Došao je kao slobodan igrač, budući da mu je 1. kolovoza istekao ugovor sa saudijskim Ahlijem.

Sretan sam i zadovoljan, došao sam u jedan sređen klub. Drago mi je da sam tu, nadam se da ću pomoći Gorici, kao i ona meni, da ćemo zajedno biti uspješni. Došao sam ovdje prije 20-ak dana, trenirao s momčadi i čekaju da se neke stvari možda odviju. Imao sam i neke druge opcije, to se nije dogodilo, ali zapravo sam, iskreno, od početka sam mislio da je najrealnije da cijela ta priča završi ovako kako je završila. Mislim da sam u ovom trenutku odabrao najbolju opciju za sebe.”, govori Sarić.

Elvis je bivši reprezentativac BiH, za koju je igrao 18 puta i zabio jedan gol, ali rođen je u Dubrovniku, u kojem je i započeo svoj nogometni put. Iz dubrovačkoga GOŠK-a kao 19-godišnjak je došao u Lučko, gdje je dijelio svlačionicu sa svojim novim trenerom Krunoslavom Rendulićem. Nakon četiri sezone u Lučkom, put ga je dalje vodio u Vinogradar, zaprešićki Inter, Slobodu iz Tuzle i Sarajevo. Jednu sezonu proveo je i u Južnoj Koreji, u Suwon Bluewings, prije nego je otišao u Saudijsku Arabiju. Međutim, u pregledu karijere na pijedestalu je ipak nacionalni dres…

Najdraži dio karijere definitivno mi je igranje za reprezentaciju BiH. Svakom igraču to je cilj, nastupati za svoju zemlju, a ja sam taj cilj uspio ostvariti. U nogometu ima uspona i padova, puno lijepih i manje lijepih trenutaka, ali igranje za reprezentaciju ipak je nešto posebno. Mislim da ću donijeti ozbiljnost, karakter i pošten odnos prema nogometu, a to je ono što donosi uspjeh. Tu su navijači, kao i ljudi u klubu, da procjene moje kvalitete.”, govori 31-godišnji Dubrovčanin koji će nositi broj 27 na dresu.