Home Izdvojeno Državni prvaci iz Buševca: Ogrankaši nakon prvog mjesta dobili tamburicu

Državni prvaci iz Buševca: Ogrankaši nakon prvog mjesta dobili tamburicu

PODIJELITE

Članovima Ogranka seljačke sloge Buševec koji su na 21. susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu osvojili prvo mjesto za najbolju koreografiju, na uspjehu je čestitao gradonačelnik Dražen Barišić. Njihova koreografija “Kreni kolo” prošle je subote osvojila stručni žiri u sastavu Stjepan Sremac, Katarina Bušić i Irena Miholić. Za sjećanje na sjajan rezultat gradonačelnik je vrijednoj ekipi uručio ručno izrađenu tamburicu.

– Biti prvi jako puno znači za Ogranak seljačke sloge i za naš Buševec, ali i za Turopolje i Veliku Goricu. To je i potvrda njihovog gotovo stogodišnjeg rada – na primanju u Gradu rekao je gradonačelnik Barišić.

– Osjećaj je lijep i ugodan zato što je to nagrada za trud koji naši folkloraši ulažu niz godina i mislim da im je to nagrada za trud koji su uložili u folklor – naglasio je predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec Nenad Rožić.

OSS1

Prvim mjestom je ponosna i Maja Kovačević koja se veselom društvu priključila još kao djevojčica.

– Krenula sam od malih nogu, u društvu sam već 18 godina, od toga 12 godina u prvoj postavi. Pa kad ste toliko dugo u nekom društvu i dobijete toliko priznanja tijekom godina, osjećate se kao da ste u pobjedničkoj ekipi – ispričala je Maja.

OSS2

Rezultat u Čakovcu samo je kruna cjelokupnog rada Ogranka seljačke sloge, koji ima i bogato dramsko stvaralaštvo, ističe Barišić.

– Okupljaju i dramsku sekciju tako da su u drami vrlo prepoznati kod nas, bave se sakupljanjem i obradom etno baštine, tako da su društvo koje može biti ponos ne samo Buševca, nego Turopolja i Hrvatske – dodao je gradonačelnik.

Pobjedu na državnom natjecanju tek su osvojili, ali na slavlje neće dugo trošiti vrijeme jer ih očekuju nastupi u Lekeniku, Draganiću i Ivanić-Gradu.