Home Vijesti Donosimo prijedloge filmskih naslova za večer uz TV program

Donosimo prijedloge filmskih naslova za večer uz TV program

Pronašli smo ponešto akcije, krimi tematike, a imamo i naslov za ljubitelje vesterna, te neizostavnu komediju

PODIJELITE

Kao i svakog vikenda, donosimo prijedloge filmskih naslova koji će se prikazivati na TV-u ovog vikenda. Pronašli smo ponešto akcije, krimi tematike, a imamo i naslov za ljubitelje vesterna, te neizostavnu komediju. Uživajte!

Filmske preporuke za subotu

Djevojka od milijun dolara, HRT1 u 20.11 sati

Riječ je o filmu Clinta Eastwooda s izvrsnom Hilary Swank koji je osvojio četiri nagrade Oscar! Ova sportska drama glasovitog glumca i zasigurno najznačajnijeg suvremenog američkog redatelja Clinta Eastwooda impresivna je ekranizacija nekoliko kratkih priča iz zbirke Rope Burns (u hrvatskoj objavljene pod naslovom Djevojka od milijuna dolara: priče iz kuta) američkog pisca Francisa Xaviera Toolea, nekadašnjeg boksača, trenera i menadžera pravim imenom Jerry Boyd.

Vruća sedla, RTL2 u 20.15 sati

Iza naslova krije se parodija Mela Brooksa o crnoputom šerifu koji spašava gradić od korumpiranog guvernera. On ismijava sve što stigne; bijele rasiste, zle kauboje, političare, priglupe seljačine, svećenike, crnce, revolveraše, krvnike, naciste, Klu Klux Klan, Hollywood, mjuzikle, a načini na koji ismijava su toliko raznovrsni da gledatelju ni u kojem slučaju ne može biti dosadno. Nasmijte se do suza, u kojoj će vas vruće sedlo doslovno izbaciti iz svih klišejiziranih poimanja svijeta i stvarnosti.

Noć igre, NovaTV u 22.30 sati

Redateljski dvojac Jonathan Goldstein i John Francis Daley koje znamo iz filma “Godišnji odmor snova” zaslužni su za ovu ludu komediju o grupi prijatelja kojima se jedne večeri krenu događati nevjerojatne stvari. Okosnica filma je grupa prijatelja koja se redovito sastaje kako bi zajedno provodili večeri uz druženje i igre. Te su večeri svima dugogodišnja tradicija, a ujedno i bijeg od svakodnevnih briga, sve dok jedne večeri ne svjedoče događaju koji će im promijeniti život.

Filmske preporuke za nedjelju

Simpsoni-film, RTL2 u 20.15 sati

Nakon osamnaest sezona, 400 epizoda i brojnih nagrada i počasti (uključujući Peabody, 23 nagrade Emmy® i oznaku časopisa „Time“ kao „najbolji televizijski šou 20. stoljeća“), „Simpsonovi“ su konačno postali cjelovečernji film. Nespretni Homer i njegova obitelj su zbog njegove pogreške protjerani iz Springfielda. Nesreća koju je Homer izazvao privukla je pažnju predsjednika SAD-a, Arnolda Schwarzeneggera i direktora Agencije za zaštitu okoliša Russa Cargilla. Dok sudbine Springfielda i svijeta vise o niti, Homer kreće na osobnu odiseju iskupljenja – tražeći oprost od Marge, ponovno ujedinjenje njegove razorene obitelji i spas svog rodnog grada.

Prljavi igraju prljavo, DomaTV u 22.05 sati

Autor scenarija ove akcijske zabave je Shane Black, možda i najbolji holivudski pisac ovoga žanra. Black je prodao scenarij za prvi dio “Smrtonosnog oružja” kada su mu bile tek 22 godine, a neki od kasnijih scenarija priskrbili su mu milijunsku zaradu. “Prljavi igraju prljavo” tipičan je primjer iznimno kvalitetnog akcijskog filma, počevši od fenomenalne režije, koju je odradio akcijski stručnjak Tony Scott, preko fantastične glume, pa sve do spomenutog genijalnog scenarija koji zabavlja duhovitim i britkim replikama, ali i akcijom koja nikada nije bezumna, već utemeljena u priči.

Kralj Arthur: Legenda o maču, NovaTV u 00.40 sati

Priznati redatelj Guy Ritchie donosi dinamični stil epskoj avanturi o kralju Arthuru. Kada Arthurov otac bude ubijen, Vortigern, Arthurov stric, preuzme njegovu krunu. Izgubivši nasljeđe, Arthur se nađe u mračnim ulicama grada. Ali, kada izvuče mač iz kamena, njegov se život u potpunosti promijeni te je prisiljen saznati istinu o svome porijeklu…sviđalo se to njemu ili ne.

To bi bilo to od nas, želimo vam ugodne večeri uz neku od naših filmskih preporuka s TV programa. Iskoristite vikend za opuštanje i toplu kućnu atmosferu!