Home Vijesti Hrvatske željeznice: Besplatan prijevoz vlakom produžen do kraja veljače

Hrvatske željeznice: Besplatan prijevoz vlakom produžen do kraja veljače

Besplatna karta izdaje se na temelju osobnih dokumenata kojima se dokazuje mjesto prebivališta na području pogođenom potresom

PODIJELITE

Kroz siječanj je HŽ Putnički prijevoz osiguravao besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskog Crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Besplatan prijevoz bit će osiguran do 28. veljače 2021. godine.
“Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova na svim relacijama unutar RH, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom.”, navode iz HŽ-a.

Volonteri Hrvatskog Crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta imaju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica.
Stanovnici i pripadnici navedenih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku.