Home Gospodarstvo Dječji vrtić “Ciciban” bit će energetski obnovljen

Dječji vrtić “Ciciban” bit će energetski obnovljen

Energetskom obnovom ušteda u troškovima grijanja bit će od 70%.

PODIJELITE

Uskoro će energetski biti obnovljen i Dječji vrtić “Ciciban” u Vidrićevoj ulici. Tim povodom danas je, u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisan Ugovor o sufinanciranju energetske obnove vrtića. Ugovor su potpisali direktor Fonda Dubravko Ponoš i gradonačelnik Dražen Barišić.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban je 4 752 263,02 kuna od čega bespovratna sredstva čine 1 670 603,64 kuna. – Krećemo u energetsku obnovu Dječjeg vrtića “Ciciban” u Vidrićevoj. Danas smo u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali Ugovor o sufinanciranju energetske obnove vrtića. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj dobit ćemo bespovratno polovinu potrebnih sredstava – poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook

Projekt će trajati 18 mjeseci – do kraja travnja 2019. godine. Energetskom obnovom ušteda u troškovima grijanja bit će od 70%. Uz financijske uštede višestruka je korist za djecu i djelatnike vrtića što će obitavati u okruženju koje će biti sigurnije, zdravije, ugodnije i u kojem će djeca imati znatno bolje uvjete za učenje i igru.

Projektni prijedlog pripremio je Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU u suradnji s Upravnim odjelom za predškolski odgoj, školstvo i sport, a sve u sklopu natječaja “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” objavljenog unutar Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.