Home Vijesti Danas umjeren potres kod Petrinje i potres kod Slunja, prekjučer potres u...

Danas umjeren potres kod Petrinje i potres kod Slunja, prekjučer potres u Humu na Sutli

PODIJELITE

Novi potres pogodio je danas petrinjsko područje. Nekoliko minuta kasnije zatresla se zemlja i kod Slunja. Prekjučer je zabilježen potres na hrvatsko-slovenskoj granici.

Danas u 12:38 zabilježen je na dubini od 9 km potres magnitude 3,1 po Richteru u Moštenici pored Petrinje. Preliminarno izvješće ARSO-a zabilježilo je 2,9 stupnjeva jakosti.

“Danas, 9. studenog 2023. godine u 12 sati i 38 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na IV stupnja EMS ljestvice”, objavila je Seizmološka služba PMF-a.

U 12:42 zabilježen je danas na dubini od 9 km potres magnitude 1,6 po Richteru u Cetingradu pokraj Slunja. Izvješće slovenskih seizmologa iz ARSO-a je preliminarno.

Prekjučer u 2:47 sati zabilježen je na dubini od 11,9 km potres magnitude 1,4 po Richteru u Humu na Sutli. Izvješće je preliminarno.

Nastavak je ovo stalnog laganog podrhtavanja Zemljine kore. U posljednja dva mjeseca zabilježeno je više od 20 potresa uglavnom slabog intenziteta u Zagrebačkoj i susjednim županijama. Izvješća o njima možete potražiti u našoj arhivi potresa.