Home Kultura Pričamo o ekologiji kroz predstavu ‘Uzbuna u plastičnom carstvu’

Pričamo o ekologiji kroz predstavu ‘Uzbuna u plastičnom carstvu’

Imate priliku povesti klince na besplatnu predstavu “Uzbuna u plastičnom carstvu” koja će se održati na otvorenom

PODIJELITE

Danas, petak 26. lipnja, imate priliku povesti klince na besplatnu predstavu “Uzbuna u plastičnom carstvu” koja će se održati u Parku dr. Franje Tuđmana s početkom u 18 sati. Predstava prikazuje moderno razmišljanje o ekologiji i očuvanju planeta iz kazališne perspektive. Predstava progovara o štetnosti plastike i utjecaju otpada na okoliš i atmosferu, a namijenjena je djeci osnovnih škola, bajkovito temeljena na stvarnim, gotovo svakodnevnim stvarima i pojavama te inspirirana mladom aktivisticom za okoliš, Gretom Thunberg.

Za tekst je zaslužna Marija Antić, režiju Mirel Huskić, a Ana Katulić, Mirel Huskić, Iva Peter Dragan i Nikolina Majdak će kroz svoje uloge pokazati jednu jako važnu priču. Dizajn svjetla i tehničku podršku osigurava Domagoj Klasić, a kostime Katarina Radošević Galić.

U slučaju kiše predstava će se odigrati u dvorani Galženica, premda su za danas najavili jako lijepo i sunčano vrijeme. Ulaz na predstavu je besplatan neovisno o tome hoće li se održati na otvorenom ili u dvorani Galženica.

Predstava je sufinancirana sredstvima Kohezijskog fonda EU, u sklopu projekta Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice.