Home Vijesti Danas moguća tuča i grmljavina, a evo kakvo nas vrijeme čeka za...

Danas moguća tuča i grmljavina, a evo kakvo nas vrijeme čeka za produženi vikend?

Za danas predvečer izdan je narančasti meteoalarm: 'Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja'

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Pred nama je produženi vikend, a vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda pokazuje kako nas čeka promjenjivo vrijeme. Prvo red kiše, a potom red sunca.

Vrijeme za produženi vikend bit će lijepo, no za večeras je moguće nevrijeme, pa je tako uz jači razvoj oblaka lokalno najavljena kiša, pljuskovi i grmljavina. Za područje središnje Hrvatske, s naglaskom na Zagrebačku županiju za danas predvečer izdan je narančasti meteoalarm.

Moguće grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom uz vjerojatnost grmljavine veću od 70 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – ističu iz DHMZ-a.

Izvor: DHMZ

Navečer i u noći na petak također postoji mogućnost izraženijih pljuskova i grmljavine, no zato će za vikend biti sunčano i bez padalina. Već u subotu nas očekuje lagani preokret! Bit će pretežno sunčano vrijeme, a vedrina će se nastaviti i u nedjelju kada se ponovno očekuje i porast temperature.