Home Izdvojeno Dan žena u Kinu Gorica uz besplatne projekcije

Dan žena u Kinu Gorica uz besplatne projekcije

Kino Gorica časti pripadnice ženskog roda

PODIJELITE

U organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača u neovisnim kinima diljem Hrvatske ovog će se vikenda održati Ženijalni dani povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Tako je i Kino Gorica odlučilo počastiti pripadnice ženskog roda besplatnim projekcijama triju filmova.

Među njima su filmovi Podržite djevojke, Mlijeko i Portret djevojke u plamenu koje ćete moći pogledati od 7. do 9. ožujka. U nastavku donosimo par informacija o filmovima kao i kratke video isječke.

Podržite djevojke / Support The Girls

Za režiju ove komedije zaslužan je Andrew Bujalski, a u glavnim ulogama su Regina Hall, Haley, Lu Richardson, James LeGros, Shayna McHayle, Dylan Gelula.

Lisa je šefica u baru čija je politika zapošljavanje oskudno odjevenih konobarica. Svoj posao uzima ozbiljno te štiti djevojke od neprimjerenog i sirovog ponašanja gostiju. Unatoč Lisinoj predanosti poslu, njezin nekompetentni, rasistički nastrojen šef stalno traži razlog da je otpusti. Kao dobru priliku vidi Lisinu odluku da djevojke angažira u praonici automobila kako bi prikupile novac za kolegicu koja je autom udarila bivšeg dečka. A da stvar bude gora, tu je i provalnik zaglavljen u ventilacijskom otvoru… Film je pronicljiv prikaz žena u muškom svijetu te suosjećajna oda američkoj radničkoj klasi.

Žanr: Komedija (15+)
Kada: 7.3. u 20:30 sati

Mlijeko / Héraðið

Film Mlijeko okarakteriziran je kao drama i komedija za one starije od 12 godina. Trajanje filma je 92 minute, za režiju je zaslužan Grímur Hákonarson. U glavnim ulogama su Arndís Hrönn Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson i Sigurður Sigurjónsson.

Nakon muževe pogibije, Inga saznaje da je njihova mliječna farma u golemim dugovima prema moćnoj kooperaciji koja ilegalnim spletkama drži monopol nad poslovanjem lokalnih farmera. Previše rezignirani da bi se oduprijeli statusu quo, njezini sumještani iznenađujuće su lojalni mašineriji koja ih iskorištava te Inga mora upotrijebiti svu svoju lukavost kako bi se oslobodila čvrstog stiska zadruge i počela živjeti po vlastitim pravilima.

Žanr: Drama / komedija (12+)
Kada: 8.3. u 20:30 sati

Portret djevojke u plamenu / Portrait de la jeune fille en feu

Ovaj film u trajanju od 121 minutu potpisuje Céline Sciamma, a u glavnim ulogama su Adèle Haenel, Noémie Merlant.

Portret djevojke koja izgara prikazuje romantični odnos između dviju žena, Marianne i Héloïse, a radnja je smještena u 18. stoljeću negdje na francuskoj obali. Marianne, slikarica, pozvana je da naslika portret djevojke Héloïse koji će biti poslan njezinom potencijalnom zaručniku u Milano. U kratkom razdoblju njihov odnos postaje kompleksniji od tipičnog odnosa slikarice i modela.

Žanr: romantična drama (12+)
Kada: 9.3. u 20:30 sati