Home Izdvojeno Ovdje će se graditi vanjski bazeni! Olimpijski, dječji s atrakcijama, tobogani, fitness...

Ovdje će se graditi vanjski bazeni! Olimpijski, dječji s atrakcijama, tobogani, fitness park…

Njihova bi izgradnja trebala početi do kraja godine, a već iduće godine će otvoriti vrata posjetiteljima

PODIJELITE

Odlične vijesti stižu s Gradskih bazena gdje je danas potpisan darovni ugovor između Srednje strukovne škole Velika Gorica i Grada Velike Gorice o darivanju zemljišta za lokaciju budućih vanjskih bazena. Njihova bi izgradnja trebala početi do kraja godine, a već iduće godine, u sezoni, oni bi trebali otvoriti vrata posjetiteljima.

Evo koji nas sadržaji čekaju!

U okviru vanjskog bazenskog kompleksa bit će tu veliki olimpijski bazen dimenzija 25X50, zatim jedan plitki bazen podijeljen na dva djela: dječji i jedan s vodenim atrakcijama i tri tobogana, unutar kojeg će biti i razni masažeri i sadržaji za velike i male. Osim toga, gradit će se ugostiteljski objekt kako bi plivači i rekreativci mogli odmoriti uz kavu, čaj ili sok, a bit će tu i dječje igralište te fitness park sa spravama što će omogućiti cjelodnevne tjelesne aktivnosti i vježbe za sve uzraste. Vrijednost vanjskih bazena je oko 20 milijuna kuna, što s 40 milijuna već uloženih u unutarnji kompleks, daje konačnu cijenu od 60 milijuna kuna za izgradnju goričkih gradskih bazena.

„Zadovoljni smo i sretni. Bit će to najmoderniji bazenski kompleks u ovom djelu zemlje, a očekujemo da će bazene i dalje koristiti brojni građani, sportaši, škole, vrtići, rekreativci, ali da će nam pristizati i kupači i van granica Velike Gorice te da će Gorica s ponosom nositi naziv Grada plivanja i vodenih sportova“, zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić.

To su čekale brojne generacije

Arhitektonsko rješenje osmislila je tvrtka Urbani prostori, zemljište je, podsjetimo, još ranije darovala Zagrebačka županija školi, a u Srednjoj strukovnoj su sretni da s baš oni dio ove lijepe goričke priče. „To je priča koju je započeo još moj prethodnik, ravnatelj Stjepan Kos koji je s Gradom imao viziju osigurati građanima prostor za sport i rekreaciju. To je nešto o čemu su maštale mnoge generacije i drago nam je da je baš Srednja strukovna škola dio te priče“, rekao je ravnatelj Miroslav Antolčić.