Home Izdvojeno BUŠEVEC: Održana radionica o obnovljivim izvorima energije

BUŠEVEC: Održana radionica o obnovljivim izvorima energije

Mogao se čuti i primjer iz prve ruke o troškovima ulaganja u dizalicu topline

PODIJELITE

Ove subote je u Buševcu održana radionica “Obnovljivi izvori energije u mojoj zajednici” kao dio projekta Buš eko?! u suradnji s partnerima Regea i Gradom Velika Gorica.

Uz ograničen broj sudionika se na kratkoj prezentaciji govorilo se o obnovljivim izvorima energije te dizalici topline. Mogao se čuti i primjer iz prve ruke od Filipa Rožića koji je ispričao svoju situaciju nakon ugradnje dizalice topline. Raspravljalo se o troškovima ulaganja te njegovom zadovoljstvu tim načinom grijanja.

Dovoljno o isplativosti govori i to da je na pitanje bi li nešto promijenio, Filipov odgovor bio: ”Ne, jako sam zadovoljan i da ponovno gradim kuću ponovno bih napravio isto”. Uz generalne informacije, posjetitelji su dobili i one o mogućim izvorima sufinanciranja u RH odnosno kako se prijaviti na natječaje da bi ostvarili pravo na financijsku pomoć.

U drugom djelu radionice pročelnica Ureda za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velika Gorica, Gordana Mikulčić-Krnjaja predstavila je novi projekt za Energetski samoodrživo naselje koji je iniciran od strane aktiviranih stanovnika Buševca. “Napravili smo prvi korak prema ostvarenju tog projekta, odnosno od strane EUCF su nam odobrena sredstva u iznosu 60.000,00€ za provođenje studije te molimo sva kućanstva da izdvoje par minuta svoga vremena i ispune on-line anketu.

Online anketu možete pronaći OVDJE.

Projekt Buš Eko financiran je od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.