Home Izdvojeno Brojne radionice za djecu povodom jubilarnih 100 godina škole u Mraclinu

Brojne radionice za djecu povodom jubilarnih 100 godina škole u Mraclinu

PODIJELITE

Škola u Mraclinu mjesto je za učenje, zabavu, igru, edukaciju i sklapanje novih prijateljstava i to već velikih sto godina. Povodom ove velike obljetnice KUD Dučec iz Mraclina odlučio je školarcima organizirati razne radionice kako bi potaknuli druženja djece u prostorima KUD-a i proširili kulturne vidike, koji nadilaze sam ples, sviranje i pjevanje. Plan je održati veći broj radionica kroz ovu, jubilarnu godinu.

U nedjelju, 12. ožujka, organizirana je prva radionica “toMAgo- čudesan svijet latica” koju je održala Marija Igaly. Na radionici se 15-ak djece upoznala s novim načinom stvaranja likovnog djela od latica cvijeća. Radionici su prisustvovale i učiteljice – Vlasta Šunko i Kata Jolić. Nakon ove dječje radionice održala se ista i za odrasle u organizaciji Društva žena Mraclin.

U ožujku će se održati još tri radionice, a evo o kojima se radi:

17. ožujka 2023. – Putopisno predavanje / Radionica pisanja putopisa

Ovim programom, autor Damir Vujnovac, djeci donosi informacije o životu njihovih vršnjaka u nama dalekim dijelovima svijeta, koji odrastaju u različitim kulturama. “Time širimo horizonte naših mladih mještana i učimo ih toleranciji i prihvaćanju različitosti. Aktivnim sudjelovanjem u radionici potičemo ih na kreativno razmišljanje i bilježenje zapažanja o svijetu oko nas.”, objašnjavaju organizatori.

22. ožujka 2023. – Književni klub: kajkavsko narječje

Cilj radionice je poticanje navike čitanja kod djece, a uz to će Marija Kos približiti djeci kajkavsko narječje koje se pomalo zaboravlja i zanemaruje kroz svakodnevni govor. Kroz čitanje zabavnih priča i igru, djeca će imati priliku upoznati raznolikost narječja.

31.ožujka 2023. – Tradicijsko ukrašavanje jaja voskom

Radionicu tradicijskog ukrašavanja jaja voskom održati će djelatnica Muzeja Turopolje, gospođa Maja Ergović. Na sirovim jajima djeca će ispisivati tradicijske motive voskom, potom jaja kuhati u tekstilnim bojama. Vosak se u procesu kuhanja otopi, a prekrasni motivi ostanu.

Djecu će detaljnije o radionicama obavijestiti učiteljice u školi. Sve radionice će za djecu biti besplatne.