Home Izdvojeno Ačkar: Blizu smo EU standarda, imamo 200 novih mjesta u vrtićima, srpanj...

Ačkar: Blizu smo EU standarda, imamo 200 novih mjesta u vrtićima, srpanj ponovo besplatan

PODIJELITE

U dječje vrtiće Grada Velike Gorice za nadolazeće razdoblje, od jeseni, upisano je 200 novih mališana. Rezultat je to proširenje kapaciteta dječjih vrtića izgradnjom vrtića u Senici, kao i proširenjem objekata Žirek u Koprivničkoj, vrtića u Lukavcu, a pred završetkom je i onaj u Maloj Buni koji će otvoriti kapacitete za dodatne upise.

„Otvorit ćemo i vrtić u prizemlju komunalnog centra Goričanka od jeseni čime prelazimo brojku od 85 posto ukupne djece predškolske dobi koja će biti upisana u vrtiće, što je vrlo blizu eu standarda kojem težimo“, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar i najavio kako su u planu u budućnosti još bar tri objekta, a koja će zadovoljiti i potrebe za sportskim, Motessori li programom na stranom jeziku.

U srpnju besplatan vrtić!

Ačkar dodaje kako Grad nastavlja s politikom pomoći roditeljima uslijed posljedica pandemije i inflacije te povećanja cijena energenata. „Našim sugrađanima treba pomoć. U veljači i ožujku je vrtić bio besplatan za sve polaznike i s tim sad nastavljamo i u srpnju kad ćemo osloboditi roditelje uplate“, poručio je.