Home Gospodarstvo Županija izdvaja 80 tisuća eura za udruge proizašle iz Domovinskog rata

Županija izdvaja 80 tisuća eura za udruge proizašle iz Domovinskog rata

Pojedini program i projekt mogu dobiti najmanje 700, a najviše 11 tisuća eura

PODIJELITE

Zagrebačka županija objavila je Javni natječaj putem kojeg će dodijeliti gotovo 80 tisuća udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Natječaj je otvoren do 10. ožujka ove godine.

“Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije putem njihovih programa i projekata, koji se odnose na socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te promicanje vrijednosti Domovinskog rata.” objašnjavaju iz Županije.

Pojedini program i projekt mogu dobiti najmanje 700, a najviše 11 tisuća eura, a isti mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen. Korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije. Projekt se mora odnositi na prioritetne aktivnosti s jasno određenim područjem i trajati do 12 mjeseci.

Više možete pronaći OVDJE te u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb te na brojeve telefona: 01/6009-485 i 01/6052-865.