Home Crna Kronika Zrakoplovu otkazale kočnice pa se prilikom slijetanja zabio u vozilo kod zračne...

Zrakoplovu otkazale kočnice pa se prilikom slijetanja zabio u vozilo kod zračne luke

Radi se o zrakoplovu starom 34 godine

PODIJELITE

U ponedjeljak, 8. svibnja, se u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Velikoj Gorici dogodila nezgoda teretnog zrakoplova SAAB 340 u vlasništvu tvrtke Fleet Air International. Prema informacijama dostupnim portalu AvioRadar, zrakoplov je dolazio iz Sarajeva i sletio na pistu 04 oko 19 sati po lokalnom vremenu, a zatim je preko rulnice “C” otišao prema zapadu, odnosno prema parkingu pozicije W4.

Međutim, kočnice su mu otkazale i udario je vozilo tzv. “Follow Me”, te se zaustavio ispred teretnog terminala zračne luke. Izvori navode da je na rulnici “C” iscurilo hidraulično ulje.

Srećom, u nezgodi nije bilo ozlijeđenih osoba, no nastala šteta nije poznata. Radi se o zrakoplovu starom 34 godine koji redovito održava teretnu liniju između Zagreba i Sarajeva.

Kako je za AvioRadar potvrdio glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin, događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu te postupaju po proceduri. Uzrok nezgode i ukupna materijalna šteta još uvijek nisu poznati.