Home Izdvojeno Zračna luka potpisala je protokol o zdravstvenoj sigurnosti u zračnom prometu

Zračna luka potpisala je protokol o zdravstvenoj sigurnosti u zračnom prometu

Međunarodna zračna luka od travnja provodi projekt simboličnog naziva „Povjerenje“

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec / Arhiva

Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost (EASA) i Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) ove godine su objavili “COVID-19 Protokol zdravstvene sigurnosti u zračnom prometu” koji sadrži operativne smjernice za pomoć zrakoplovnim kompanijama, zračnim lukama i nacionalnim zrakoplovnim tijelima u zaštiti zdravlja i sigurnosti putnika, članova posade i zaposlenika u avio industriji.

Ovu povelju potpisala je i međunarodna zračna luka Zagreb i tako se pridružila listi od 22 europske zračne luke i zrakoplovnih prijevoznika koji su potpisnici Povelje. “Poveljom se preuzima odgovornost osiguranja najviših standarda epidemiološke sigurnosti i omogućuje razmjena informacija s ciljem poboljšanja zajedničkih mjera usmjerenih ka realizaciji maksimalne sigurnosti u zrakoplovnoj industriji, tijekom globalne pandemije.”, navode iz zračne luke.

Cilj ove povelje je promicanje provedbe operativnih smjernica zračnih luka i zrakoplovnih prijevoznika, kako bi se olakšao oporavak prometa putnika unutar EU i ostatka svijeta.

Uz to, međunarodna zračna luka Zagreb od travnja provodi projekt simboličnog naziva „Povjerenje“ koji je usklađen sa smjernicama Protokola zdravstvene sigurnosti u zračnom prometu (Aviation Health Safety Protocol).