Home Izdvojeno Zračna luka otvara prolaz za pješake!

Zračna luka otvara prolaz za pješake!

PODIJELITE

Nakon velikog nezadovoljstva i ogorčenja koje je proteklih dana vladalo među stanovnicima Plesa, stiže vijest kako će sutra ipak biti otvoren mali prolaz za pješake, koji povezuje to naselje i Međunarodnu zračnu luku, a čije je zatvaranje izazvalo pravu lavinu reakcija. Iz Grada najavljuju da će provesti kontrolu i regulirati sav promet, kao i oglasne površine u naselju i Zračnoj luci.

sastanak

Rezultati su to današnjeg sastanka na kojem su sudjelovali predsjednik uprave MZLZ Bruno Mazurkiewicz  i član uprave David Gabelica, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, zamjenici gradonačelnika Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predsjednica gradske četvrti Pleso Mara Jurič te predstavnici Inicijative „Pleso nije geto“, Željka Zdelar i Vjekoslav Junković.

Grad Velika Gorica i Međunarodna Zračna luka usuglasile su zaključke s kojima su se složili i predstavnici Gradske četvrti Pleso i Inicijative „Pleso nije geto“.

Osim toga, Grad će u roku 15 dana zatražiti sastanak s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, kako bi se utvrdili svi prometni pravci kojima će se nakon izgradnje novog terminala moći ulaziti u Zračnu luku.

– Zahvaljujem i predstavnicima Inicijative, gradskoj četvrti i svim građanima Plesa kao i Međunarodnoj Zračnoj luci na konstruktivnim razgovorima i susretljivosti u rješavanju problema. Građani Plesa i Velike Gorice ne mogu živjeti „iza“ Zračne luke, već uz nju i u suživotu. U tome se svi slažemo i zato ćemo nastaviti daljnje razgovore kako bismo otklonili sve moguće probleme i kako bismo zajedno došli do jedinog cilja, a to je zadovoljstvo svih subjekata uključenih u navedenu problematiku – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.