Home Izdvojeno Dani turske kulture kroz sva osjetila

Dani turske kulture kroz sva osjetila

PODIJELITE

Otvorenjem izložbe ‘Odrazi’ turskog fotografa sultana Selima Kira, u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta večeras počinju ‘Dani turske kulture u Velikoj Gorici’.

U organizaciji Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, do 22. travnja bit će organizirane izložbe, filmovi, predavanja te degustacija turskih gastronomskih specijaliteta.

Početak svih programa u sklopu manifestacije je od 19 sati.

U gradskoj vijećnici u petak je predstavljanje knjiga turskih književnika, koje ćete moći i kupiti, dok je subota i nedjelja posvećena turskom filmskom stvaralaštvu.

– U subotu je u kinu Gorica projekcija turskog igranog filma Leptirov san, a u nedjelju Istambulske priče – kaže Barbara Grđan Odrčić, napominjući kako ni ponedjeljak neće biti ništa manje atraktivan jer je na rasporedu predavanje i prezentacija u gradskoj vijećnici, o Göbekli Tepe, svjetskoj arheološkoj senzaciji u Turskoj. Igrani film ‘Rana na srcu’ u goričkom kinu je u utorak, a manifestacija završava u srijedu u 20 sati Turkish delights partyjem u Clubu 100. Bit će to večer turske glazbe, kave i gastronomije uz nastup Šeherezada. Svi programi su besplatni, a pokrovitelji su Veleposlanstvo Republike Turske, Yunus Emre Institut i Grad Velika Gorica.

– Raznolikost i bogatstvo turske kulture posjetitelji će moći doživjeti kroz sva osjetila – napominje ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Barbara Grđan Odrčić.