Home Izdvojeno Znate li se nositi s utjecajem Interneta na vašu djecu?

Znate li se nositi s utjecajem Interneta na vašu djecu?

PODIJELITE

U Centru za djecu, mlade i obitelj održano je drugo predavanje u sklopu projekta ‘Obitelj pred izazovom medija’. Predavanje je održala Leali Osmančević, a tema je bila ‘Mediji u svakodnevnom obiteljskom životu – od negative do kreative’. Leali Osmančević je demonstratorica na Hrvatskim studijima, odjel komunikologije i to na četiri predmeta. Od samog početka njenog djelovanja bavi se pitanjem djece, njihovih problema i medija. Trenutno aktivno sudjeluje u projektu ‘Djeca medija’.

– Na predavanju se radilo o opasnostima Interneta i video igara, ali su spomenute i pozitivne strane weba. Također smo naveli web stranice koje uređuju stručnjaci na kojima se mogu naći preporuke za roditelje. – rekla nam je Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra.

 

djeca mediji obrazovanje obiteljPrvo predavanje prije dva tjedna održao je Danijel Labaš na temu ‘Komunikacija odgoja – odgoj komunicira – obitelj i mediji’. Danijel Labaš je također profesor na Hrvatskim studijima i nositelj nekoliko kolegija. Predsjednik je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i voditelj projekta ‘Djeca medija’.

– Do kraja godine ćemo imati još jedno predavanje Nataše Jokić Bekić s Odsjeka za kliničku psihologiju koje je namijenjeno za stručnjake. Predavanje će biti o depresivnosti kod djece za koju saznajemo da je jedan od najvećih problema. – dodala je Vidović.

djeca i obrazovanje predavanje1Centar za djecu, mlade i obitelj već 12 godina koristi iskustva, stručnost, slobodu i otvorenost u stvaranju novih i raznolikih programa s kojima pružaju podršku djeci, mladima i obiteljima.