Home Izdvojeno 15. rođendan KUD-a Stari grad Lukavec

15. rođendan KUD-a Stari grad Lukavec

PODIJELITE

Ove nedjelje KUD Stari grad Lukavec proslavit će 15 godina rada.  Tim povodom održat će svečani koncert u 17,30 sati u u dvorani Gorica u Pučkom otvorenom učilištu, a ulaz je besplatan.

Njegujući stare pjesme i plesove, ovo društvo čuva tradiciju od zaborava i sve tradicijske vrijednosti, znanja i baštinu prenose se na mlađe naraštaje kako bi ostali sačuvani za sva vremena. KUD je osnovan 2000. godine i okuplja 90 aktivnih članova u raznim sekcijama – dvije dječje, jednoj odrasloj plesačkoj, vokalnoj i tamburaškoj sekciji.

U nedjelju će izvesti većinu svojih koreografija, a nastupit će sve sekcije KUD-a. Odrasli plesači izvest će pjesme i plesove Turopolja, Zagorja, Slavonije i Like. Predstavit će se i dvije grupe dječjih tamburaških sekcija, kao i dječja plesačka skupina. Kao gosti nastupit će i KUD Gradići, budući da je to Društvo prvo pomoglo Lukavčanima prilikom osnivanja njihovog KUD-a.

Lukavec cijeli plakat

Nakon koncerta u Velikoj Gorici, slijede pripreme za adventski koncert u crkvi u Lukavcu kojeg će KUD Stari grad Lukavec održati 10. prosinca.