Home Zanimljivosti Znate li kakvu igru igrate?

Znate li kakvu igru igrate?

PODIJELITE

U prostoru Gradske knjižnice, NLP instruktorica Dragana Svalina Stepanić održat će u četvrtak radionicu vezanu za fenomen ‘društvene igre’.

Jeste li se kad osjetili ‘žrtvom, budalom ili vampirom’?

Svakodnevno, bez da to i primjećujemo igramo razne ‘društvene igre’. One oblikuju i određuju naše odnose, kulturu i društvo u cjelini. Postoje gotovo oduvijek, a razlikuju se ponešto ovisno o području, kulturi naroda, te svakako kroz povijest evoluiraju. Svi volimo ugodne igre, zato ih i igramo, no ponekad se te ugodne nekako pretvore u neugodne. To prepoznajemo po nelagodi, ljutnji, osjećaju iritiranosti, bijesu i drugim težim neugodnim emocijama.

U ovoj interaktivnoj radionici na svjetlo izvlačimo tri uloge koje se vrlo često pojavljuju u našim svakodnevnim odnosima: žrtva, budala i vampir. Kada ih obasjamo reflektorom ti skriveni mehanizmi pokazuju kako inače prikriveno djeluju, a da mi to inače niti ne primjećujemo dok ne doživimo osjećaje tuge, ljutnje i slično. Ovdje se događa još jedna dublje skrivena razina: razvoj i transformacija uloga, što razotkrivanjem dovodi do još vrjednijih spoznaja koje omogućavaju rješavanje duboko skrivenih mehanizama ili programa koji upravljaju našim životima. Izvlačenjem na svjetlo dobivamo mogućnost preuzeti kontrolu i svjesno upravljati njima kako bismo živjeli vedriji i zadovoljniji život.

Radionica će se održati 24. rujna, s početkom u 18 sati, a organizirana je u sklopu programa ‘Četrti četrtek’.

Četrti četrtek priređuju volonteri iz Tranzicijske grupe Velika Gorica. Jednom mjesečno organiziraju i vode radionice razmjene vještina. Sudjelovanje u radionicama je besplatno, a znanja koja možete steći su neprocjenjiva.