Home Izdvojeno ‘Zlatne godine’ uljepšale 151. Matičin četvrtak

‘Zlatne godine’ uljepšale 151. Matičin četvrtak

PODIJELITE
Foto: Arhiva

151. Matičin četvrtak održao se sinoć u Muzeju Turopolja. Ova večer bila je obilježena koncertom velikogoričkog ansambla ‘Zlatne godine’ koji je na sceni prisutan već 12 godina. Uz koncert, ansambl je imao malu prezentaciju o svojim uspjesima i padovima kroz posljednje dvije godine.

– Pjevamo u ovom aranžmanu svaki četvrtak, 16 četvrtaka u proljeće i osam na jesen, i to na način da smo glazbeni dekor nekoj od tema o kojoj se priča. – rekao nam je Siniša Belošević, voditelj ansambla.

zlatne_godine_muzej_turopolja_katarina_drvodelić-7

Članica ansambla Nada Vidaković prezentirala je i pričala o koncertima i nastupima koje su ‘Zlatne godine’ imale. Ansambl se prisjetio i jedne tužne priče koja je sve okupljene ostavila sa suzom u oku.

– Prije godinu dana umrla je moja supruga, a ona je bila pravi duh ovog ansambla. Mi smo bili kao izgubljeni bez nje i bila je teška godina za sve nas. Mi smo prevalili tu tugu iz sebe i pobijedili ju. To nas sada drži i idemo dalje. Svaki puta ćemo biti sve bolji. – dodao je Belošević.

zlatne_godine_muzej_turopolja_katarina_drvodelić-13

Ansambl se trenutno priprema za veliki međunarodni Festival zborova u Ohridu koji će se održati krajem kolovoza. Uz to očekuju još nekoliko smotri i međunarodnih festivala. Nedavno su dobili i prostor od Grada za svoje probe što će im olakšati promociju Velike Gorice i Turopolja svojim odličnim glasovima i nastupima.