Home Izdvojeno Učenice OŠ Vukovine izborile nastup na državnom natjecanju u šahu

Učenice OŠ Vukovine izborile nastup na državnom natjecanju u šahu

PODIJELITE

Učenice Mira Trgovac, Dora Jazbec, Marta Trgovac, Lucija Rožić i Ivana Kirin izborile su nastup na državnom natjecanju u šahu koje se održava u Poreču od 24. do 26. travnja.

Ekipa ŠŠD Vučko iz Vukovine pomela je konkurenciju od gradskog do poluzavršnog natjecanja i izborila državno finale na poluzavršnom natjecanju osnovnih škola u šahu koje je odigrano jučer u Rovišću.

Nakon maksimalnih pobjeda i omjera 16:0 na gradskom natjecanju i 8:0 na županijskom natjecanju došle su u Rovišće da u natjecanju s najboljim ekipama susjednih županija izbore plasman na državno finale.šah Rovišće 2

Dvije godine zaredom nesretno su ispustile plasman u završno natjecanje i ovaj puta odlučile su pokazati svoju kvalitetu. Prvo kolo igrale su s domaćinom ekipom ŠŠD Mrav OŠ Rovišće iz Bjelovarsko-bilogorske županije i pobjedom 4:0 pokazale da su pune samopouzdanja.

U drugom kolu igrale su sa ekipom ŠŠD Oro OŠ Oroslavje iz Krapinsko-zagorske županije, koja je u prvom kolu pobijedila ekipu ŠŠD Sela s 3:1 i ponovo ostvarile čistih 4:0.šah učenice nakon pobjede

Prvo mjesto bilo je osvojeno i u posljednjem kolu. Preostala je ekipa ŠŠD Sela OŠ Sela iz Sisačko- moslavačke županije i ostala je još želja da se i taj meč dobije s 4:0 što je i ostvareno pa je Vučko do državnog finala stigao sa uvjerljivim omjerom od 36:0!

Drugo mjesto osvojila je ekipa Mrav iz Rovišća, treće Oro iz Oroslavja i posljednja je bila ekipa iz OŠ Sela.

Fotografije: ŠŠD Vučko