Home Izdvojeno Žetva medalja za HK Velika Gorica 1991 na Prvenstvu Zagreba, Dario i...

Žetva medalja za HK Velika Gorica 1991 na Prvenstvu Zagreba, Dario i Vedran Hižar zlatni

PODIJELITE

U organizaciji Hrvačkog kluba Dugo Selo, jučer se u Dugom Selu održalo Prvenstvo Zagreba i Zagrebačke županije u hrvanju slobodnim načinom za limače, mlađe dječake i starije dječake. Na prvenstvu sudjelovalo 16 klubova s više od 230 natjecatelja.

Hrvački klub Velika Gorica 1991 je nastupio sa 20 mladih hrvača i osvojio čak 12 medalja, od čega dva zlata, pet srebrnih medalja i pet brončanih. U ekipnom plasmanu osvojili su goriči hrvači visoko četvrto mjesto.

U kategorijama limača brončanu medalju je osvojio Marko Ivelj (do 25 kg). U kategoriji do 45 kg srebrnu medalju je osvojio Dorian Božić Jurleta, a brončanu Lovro Pavlović.

Mlađi dječaci osvojili su čak šest medalja. Dario Hižar osvojio je zlato, a Vanja Grgić broncu u kategoriji do 40 kg. Medalje su osvojili i Mato Margit (bronca, do 25 kg), Mark Grgić (srebro, do 28 kg), Gabrijel Ivatović (bronca, do 44 kg) te Danijel Pavlović (srebro, do 54 kg).

U kategorijama uzrasta starijih dječaka Vedran Hižar osvojio je zlatnu medalju (do 49 kg), a Alexandar Hrženjak (do 65 kg) i Jakov Noršić (do 75 kg) srebrne.

Mlade hrvače su vodili treneri Anri Targuš Targa i Dario Dašić te pomagać velikogorički hrvač Gabriel Ðukić.

“Čestitke svima mladim sportašima na velikom uspjehu a i čestitke onima koji su danas imali malo manje sreće, jer je za neke ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo. Čestitam i našim Velikogoričkim sucima koji su i bili jedni od sudaca ovog natjecanja, Emanuelu Odaku koji je ujedno i trener u klubu i Michaelu Antoloviću koji je i hrvač u našem klubu”, poručio je Targa.