Home Vijesti ZET poslao poruku svojim vozačima, Goričanima cijeli tjedan pojačani režim pregleda karata

ZET poslao poruku svojim vozačima, Goričanima cijeli tjedan pojačani režim pregleda karata

PODIJELITE

U našu redakciju je stigao mail zabrinutog čitatelja koji nam javlja kako se boji velikog kašnjenja ZET-ovih autobusa u ovom tjednu.

“Od ponedjeljka (danas) se unutar ZET-a organizira akcija kontrole karata na svim velikogoričkim linijama. To znači ulazak isključivo na prva vrata. I ovako se ne poštuje vozni red, a sada će sigurno biti velikih kašnjenja. Žao mi je jer Velika Gorica plaća ogromne novce ZET-u, a građani zauzvrat dobivaju jako loše autobuse koji se slabo ili nikako drže voznog reda, ponajviše zbog pomanjkanja autobusa”, javlja nam ogorčeni čitatelj.

Podsjetimo, ZET je nabavio 65 novih autobusa, no niti jedan neće prometovati prema Velikoj gorici, iako je linija 268 najisplativija ZET-ova linija.

Iz ZET-a odgovaraju kako je obveza vozača autobusa da prilikom ulaska putnika kontroliraju valjanost karata, a ulazak u autobuse na prva vrata je obavezan.

Kako bi usluga prijevoza bila što kvalitetnija i kako se ne bi usporavao prometni proces, obostrani je interes njegovati korektnu suradnju između prometnog i kontrolorskog osoblja te putnika. Ljubazno molimo za razumijevanje jer naši djelatnici moraju ispuniti svoje zadatke, a koji su sastavni dio njihove radne svakodnevice, dok s druge strane, putnici također moraju ispuniti svoje obveze prilikom korištenja usluge javnog gradskog prijevoza“, javljaju iz ZET-a.

Subvencija za uslugu ZET-a s čijom kvalitetom Velikogorički građani nisu zadovoljni iz godine u godinu raste. Tako je subvencija koju je Gorica plaćala ZET-u prije tri godine bila 800 tisuća kuna mjesečno. Sada se plaća 3,6 milijuna kuna. Kašnjenje autobusa u tjednu pred nama zasigurno neće doprinijeti većem zadovoljstvu korisnika.