Home Izdvojeno ZET: Evo zašto se nismo prijavili na gorički natječaj za javni prijevoz

ZET: Evo zašto se nismo prijavili na gorički natječaj za javni prijevoz

PODIJELITE

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar za Radio Sljeme je najavio dolazak novog lokalnog prijevoznika, a glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba objasnio je zašto se ZET nije prijavio na gorički lokalni natječaj.

“Realizacija usluge prijevoza autobusom na 147 autobusnih linija sve je zahtjevnija. Nama je pružanje usluge na velikogoričkom području dodatno financijski i organizacijski izazovno, ponajviše zbog nedostatka vozača na tržištu rada, a s time se suočavaju i svi drugi prijevoznici. Na ovaj će se način preraspodijeliti preostali autobusi, kao i naši djelatnici, s velikogoričkog područja u garaže u Zagrebu i tako će se postići još kvalitetnija usluga i bolja razina održivosti voznog reda na autobusnim linijama na području grada Zagreba”, rekao je Zeba za Radio Sljeme.

>> Sindikalist Brnjas: Na liniju 268 se čeka zbog neispravnih autobusa i nedostatka radnika u servisu

Gradonačelnik Ačkar je u razgovoru istaknuo da je manji problem sa ZET-om bila cijena, a veći kvaliteta usluge. “Za usporedbu da bi ostala prihvatljiva cijena po zoni karta našim sugrađanima. Kada sam preuzeo grad subvencija zetu je bila oko 2,2 milijuna kuna, a sada je oko milijun eura mjesečno. Nikoga ne napadam zbog te cijene, jer postoje realni razlozi. Povećala se cijena energenata i radne snage. Problematika kod 268 nije cijena nego je to kašnjenje autobusa, ne držanje voznoga reda. Ipak je 50% radne snage Velike Gorice vezano za Zagreb”, rekao je Ačkar.

Spajanjem autobusnoga prijevoza sa željezničkim, ova povezanost će biti još bolja. “Povezat ćemo i sva naselja oko Velike Gorice gdje će taj autobus cijeli dan kružiti i spajati ta naselja s Velikom Goricom. Znatno ćemo olakšati građanima i rasteretiti te linije sada kada budemo osposobili našu željeznicu. Već smo povećali broj polazaka vlakova iz Velike Gorice”, istaknuo je.