Home Izdvojeno Žene, vatrogasci i Općina Pokupsko zajedno pomažu starijim sumještanima

Žene, vatrogasci i Općina Pokupsko zajedno pomažu starijim sumještanima

Osigurali su uslugu besplatnog prijevoza koju je do sada iskoristilo više od 400 osoba starije životne dobi

PODIJELITE

Malo je toga potrebno za boljitak naše zajednice, a žene iz Kluba žena Pokupsko provedbom svojih projekata to iznova dokazuju. Njihovo zajedničko postupanje s ciljem da pomognu starijim sumještanima i ove je godine polučilo divnim rezultatima.

Klub žena Pokupsko, s partnerima Općinom Pokupsko i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Pokupsko završava već drugu godinu projekta “Pokupsko – prijatelj starijih osoba”. Ovim projektom omogućile su sugrađanima treće životne dobi besplatan prijevoz. Projekt koji je započeo 1. veljače 2021. godine usmjeren je unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba.

Dvogodišnji projekt sada ulazi u zadnji mjesec provedbe. Do sada je besplatnu uslugu prijevoza koristilo ukupno 440 starijih osoba smanjene pokretljivosti, osobe u sustavu socijalne skrbi te osobe koje stanuju u naseljima u kojima nema linija javnog prijevoza.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu 72.000,00 kuna godišnje. Započeo je 1.veljače 2021.godine i traje do 31.prosinca 2022. godine.