Home Izdvojeno Želite pisati knjige? Imate priliku učiti od najboljih

Želite pisati knjige? Imate priliku učiti od najboljih

PODIJELITE

Kako se postaje piscem?  Što je „ono nešto“ što svaki dobar pisac ima, a vi želite postići? Tko su ljudi koji vas mogu naučiti pisati? I može li se, ma koncu konca, pisanje uopće naučiti?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana uz pisanje možete doznati u ponedjeljak 25. studenoga 2013. u 19.00 sati i to u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica. U posljednjoj ovogodišnjoj tribini „S knjigom na ti!“ gosti su Miroslav Mićanović, voditelj radionica kratke priče u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu (CeKaPe), te dvije mlade spisateljice – Suzana Bosnić i Tajana Obradović. Njihove su ih novinarske i uredničke profesije oduvijek usmjeravale prema pisanju, a odnedavno su ponosne vlasnice vlastitih ukoričenih, i još k tome hvaljenih tekstova!  O tome koliko im je u oslobađanju vlastitog spisateljskog talenta pomoglo sudjelovanje u radionicama kreativnog pisanja, te koliko je za to zaslužno vodstvo „dobrog duha pisanja“ Miroslava Mićanovića, ispitat će ih Darija Žilić.

Miroslav Mićanović (1960.)  je pisac, pjesnik, urednik i književni kritičar. Dugogodišnji je urednik u nakladničkoj kućiMD i urednik časopisa Quorum, a trenutno radi u Agenciji za odgoj i obrazovanje i vodi radionice poezije i kratke priče u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu.

Suzana Bosnić (1976.) je novinarka i spisateljica. Ove godine objavila je zbirku priča „Pod zemljom u velikom cipelama“, o životu kakav jest.  Neke od njezinih priča su i nagrađene.

Tajana Obradović (1971.) je atletičarka, novinarka i urednica sportskih izdanja. Objavila je roman „Cybersex – Čarobna šuma“, roman koji uspoređuju s trilogijom „Pedeset nijansi sive“, ali ona sama ne misli tako. Vlasnica je izdavačke kuće Funditus.