Home Gospodarstvo Želite naučiti više o svom psu? Oni će vam pomoći

Želite naučiti više o svom psu? Oni će vam pomoći

PODIJELITE

U Velikoj Gorici nedavno je osnovan Kinološki klub. Njihov cilje je promoviranje kinologije na području grada Velike Gorice. U sklopu kluba pružaju pomoć oko uzgoja pasa, savjetovanje o osobinama pasmine, upoznavanje s karakteristikama pasmine, osnove dresure i obuke pasa za uzgojne preglede i radne ispite od strane stručne osobe te daju veterinarske savjete. Uz sve to u planu imaju i organizaciju smotri, izložbi pasa i uzgojne preglede.

– Kinološki klub Velika Gorica bavi se svim psima, čak i onima koje viđate na ulici – članovi su ljudi koji se bave sa službenim psima, psima za pratnju i različitim pasminama. U klub želimo dovesti mnoge ljude koji jesu i nisu vlasnici pasa, kojima će članovi prikazati pasmine kojima se bave i pomoći oko svih pitanja. – rekao nam je Tino Kotaran, predsjednik Kluba.kinološki klub velika gorica pas psi stranica

KK Velika Gorica usredotočen je na edukaciju, promociju i socijalizaciju svih pasmina. Predsjednik kluba je dr. vet.med. Tino Kotaran. Osnivači i članovi kluba su osobe s dugogodišnjim iskustvom u kinologiji. Svojom predanošću i upornim radom osvojili su prestižne nagrade na natjecanjima, kao renomirani uzgajači pasa.

Članovi kluba, između ostalog, bave se uzgojem belgijskih ovčara, rotvajlera, labradora, ali i pasa vodiča za slijepe kao i dresura policijskih pasa. Glavni problem kluba trenutno je prostor. Dogovori s Gradom su u toku, te se Klub nada prostoru gdje će moći organizirati seminare i druženja. Seminari bi se ticali tema koje su zanimljive i potrebne svim vlasnicima pasa ali i onima koji to namjeravaju postati.
gastro pas

– Razgovarali bismo o aktualnim temama, sada  bi to na primjer bilo pitanje krpelja i zaštite od istih, koje su posljedice. Želimo skupiti ljude i napraviti malo veći seminar. Osim toga želimo organizirati velika druženja za sve zainteresirane kako bismo dijelili savjete i ideje. – dodao je Kotaran.

Udruga ima 30 članova i godišnja članarina je 50 kuna. Član možete postati premda niste vlasnik psa. Ako ste zainteresirani ili imate dodatnih pitanja, obratite im se na mail info@kkvg.hr .