Home Izdvojeno Završeni su projekti energetske obnove OŠ Vukovina i OŠ Nikole Hribar

Završeni su projekti energetske obnove OŠ Vukovina i OŠ Nikole Hribar

Učenici i djelatnici su ovim projektima dobili ugodniji, zdraviji i sigurniji prostor s poboljšanim uvjetima za rad i učenje

PODIJELITE

Grad Velika Gorica objavio je kako je obilježen kraj svih projektnih aktivnosti na projektima Energetske obnove osnovnih škola Vukovina i Nikola Hribar.

Ukupna vrijednost projekta u Vukovini, koji je trajao godinu dana iznosi 8.726.623,60 kuna, a ukupna bespovratna sredstva sufinancirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 3.711.593,76 kuna.“Uz rekonstrukciju pročelja i krovova, zamjenu vanjske stolarije, modernizaciju rasvjete, uvođenje novog sustava prozračivanja znatne se energetske uštede očekuju radi novo ugrađene peći na pelete koja je zamijenila lož ulje. Posebno treba istaknuti uređenje i postavljanje podnog grijanja u školsku dvoranu čime je podignut standard za kvalitetnije održavanje sportskih aktivnosti.”, navode iz Grada.

Uštede na godišnjoj razini od 76%

Zgrada osnovne škole Nikola Hribar sagrađena je prije više od 35 godina te je predmetni projekt od iznimne važnosti za očuvanje samog objekta škole. Obnova na ovoj školi počela je 2018. godine. Ukupna vrijednost projekta je 22.462.138,38 kuna, dok je EU sufinanciranje 8.133.631,15 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 7.12.2018. do 7.12.2020. godine.

“Kroz implementaciju projekta provedene su sljedeće mjere energetske obnove: rekonstrukcija pročelja, rekonstrukcija krovova, zamjena vanjske stolarije, modernizacija rasvjete, uvođenje novog sustava prozračivanja te poboljšanje postojećeg sustava grijanja.”, objašnjavaju iz Grada.

Ono što je postignuto ovom energetskom obnovom je povećanje  energetskog razreda iz D u B, a s time se očekuju uštede od oko 76% na godišnjoj razini.

Učenici i djelatnici su ovim projektima dobili ugodniji, zdraviji i sigurniji prostor s poboljšanim uvjetima za rad i učenje.