Home Gospodarstvo Završeni radovi na proširenju Veleučilišta vrijedni 20 milijuna kuna

Završeni radovi na proširenju Veleučilišta vrijedni 20 milijuna kuna

PODIJELITE

Završeni su radovi na rekonstrukciji vatrogasne zgrade u koju se nakon otvorenja 5. svibnja seli Veleučilište Velika Gorica. Uz postojeće kapacitete, prostor je time proširen za dodatnih 1400 kvadrata. Radovi su trajali godinu i pol, a za njih je utrošeno oko 20 milijuna kuna.

– Veleučilište će moći još kvalitetnije organizirati nastavu za oko 1,500 studenata na tri preddiplomska stručna studija i tri specijalistička diplomska stručna studija – objasnio je dekan Veleučilišta Ivan Toth i dodao kako se danas rijetko čuje da netko ulaže u obrazovanje zbog čega je iznimno ponosan na ovaj projekt.

Drazen-Barisic-i-Ivan-Tot

– Ovime uređenje nije završeno. Osim gradnje nove zgrade koju će Veleučilište raditi u sljedećoj fazi, Grad će riješiti pitanje cijelog okoliša, odnosno cjeline koja okružuje ovu zgradu. Ono čemu težimo je formiranje i uređenje jedne cjeline koja može biti kampus – kazao je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

STRUČNO-ZNANSTVENE KONFERENCIJE

Novu zgradu Veleučilišta otvorit će u ponedjeljak, 5. svibnja, hrvatski predsjednik Ivo Josipović, a dekan Toth najavio je i dvije međunarodne konferencije koje organizira Veleučilište. Radi se o međunarodnoj konferenciji “Dani kriznog upravljanja” koja će 22. i 23. svibnja u Velikoj Gorici ugostiti stručnjake iz područja kriznog upravljanja te Drugoj optometrijskoj konferenciji srednje i jugoistočne Europe koja će od 29. svibnja do 1. lipnja biti u Rovinju.