Home Izdvojeno Obiteljska biciklijada svetog Ivana Pavla II.

Obiteljska biciklijada svetog Ivana Pavla II.

PODIJELITE

Udruga Kristov Stol, misijska europska inicijativa, tjedan nakon kanonizacije Ivana Pavla II., u subotu, 3. svibnja, organizira 2. obiteljsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II. Polazak je u 9 sati iz dva smjera, sa zagrebačkog hipodroma i iz Velike Gorice, župe bl. A. Stepinca. Vozi se prema Mičevcu i župi sv. Benedikta gdje će u 12 sati biti misa i prigodni program. Biciklisti će obići četiri drvene kapele na trasi uz prisjećanje na pet pohoda sv. Ivana Pavla II. republikama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Doček pred crkvom Sv. Benedikta organizira Kulturno umjetničko društvo Mičevec, a duhovnu pratnju biciklijade franjevci iz župe sv. Križa i FRAMA Siget. Za one koji nemaju vlastiti bicikl, osiguran je besplatni najam Nextbike bicikala.

FESTIVAL DJEČJEG FOLKLORNOG STVARALAŠTVA

– Pokazat ćemo izložbu Benediktinci i stvaranje europske kulture u podrumu crkve i Etno Mičevec muzej. Pripremili smo i Festival dječjeg folklornog stvaralaštva na kojem će nastupiti oko 250 djece iz KUD Mičevec, KUD Vrhovje župe Dubranec, KUD Mladost, KUD Stari grad Lukavec, Bratinečko srce, Rakov potok i Antun Klasinć iz Lasinja i pokazati dječje pjesme i plesove iz kraja iz kojeg dolaze – objasnio je Vladimir Štarkelj, predsjednik KUD Mičevec.