Home Crna Kronika Zaustavili ga kod pilane Žužić s gotovo dva promila alkohola u krvi

Zaustavili ga kod pilane Žužić s gotovo dva promila alkohola u krvi

Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola

PODIJELITE

Velikogorička policija je u periodu od 14. do 17. siječnja provela akciju na našem području. Akcija pojačanog nadzora vozača i vozila provodila se u periodima od 22 do 6 sati ujutro. Tijekom vikenda su utvrdili šest ciljanih prekršaja i to:

– 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
– 2 prekršaja vožnja prije stjecanja prava na upravljanje
– 1 prekršaj odbijanja vađenja krvi i urina radi analize na droge

Uz to je utvrđeno 11 ostalih prekršaja iz domene prometa. Međutim, posebno je zabilježen muškarac zaustavljen kod pilane Žužić u Ulici 153. brigade HV. U subotu, 15. siječnja u 23:15 sati je muškarac starosti 41 godina zaustavljen i nadzorom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.79 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg.

Kako navode iz policije, isti nije recidivist, no isključen je iz prometa i naredbom smješten u prostoriju za zadržavanje na 12 sati do otriježnjenja. Muškarcu je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden nadležnom sudu. Na sudu mu je izrečena kazna, točnije produžena mu je mjera opreza na 15 dana i nakon toga je predan u zatvor Zagreb.

Za vrijeme provođenja akcije dvije osobe su zadržane u prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja od kojih je jedna privedena nadležnom sudu.

Tijekom vikenda su se dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom.