Home Vijesti “Zašto smo nasilni?”: Održana tribina s ciljem boljeg slušanja i participacije djece...

“Zašto smo nasilni?”: Održana tribina s ciljem boljeg slušanja i participacije djece i mladih

PODIJELITE

Kako smo najavili, u organizaciji Centra za djecu, mlade i obitelj je održana tribina “Zašto smo nasilni” povodom 16. Tjedna psihologije. Cilj održavanja tribine bio je popularizacija psihologije kao znanosti, ali i rad na dječjoj participaciji i boljem slušanju djece i mladih i razumijevanju njihovih potreba.

Prva tribina na temu nasilja među vršnjacima je održana u studenom prošle godine, a ova je nastavak na kojoj su okupljeni nastojali odgovoriti na pitanja uzroka nasilja, što dovodi do nasilja i zašto su neki ljudi nasilni(ji).

“Tribina se organizirala nakon što su djeca, članovi Dječjeg gradskog vijeća Velika Gorica gradonačelnika Velike Gorice i sve prisutne upozorili na veliku prisutnost nasilja među vršnjacima u školama te je ova tribina, između ostalog, reakcija na njihovo traženje da odrasli nešto poduzmu po tom pitanju.”, objašnjavaju iz Centra.

Gošće na tribini bile su psihologinja Mateja Pavlinovac iz OŠ Vukovina, učenice Nera Stipetić iz Športske gimnazije i Matea Hrženjak iz IV. gimnazije, obje članice Dječjeg gradskog vijeća te studentica Nika Keserović iz Inicijative Boli me. Tribinu je i ove godine moderirala ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović. Uz gošće, na tribini je u raspravi sudjelovala i publika te su otvorene brojne teme. Očekuju i dalje nastaviti diskutirati o ovoj temi, a sve s ciljem boljeg i sigurnijeg djetinjstva za našu djecu.