Home Izdvojeno Zaklada Ana Rukavina u subotu organizira akciju u Velikoj Gorici

Zaklada Ana Rukavina u subotu organizira akciju u Velikoj Gorici

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

U sklopu održavanja 8. Dana mladih koji počinju večeras u 18.30 sati na Galženici ”Platformom pozitivnih vibracija”, u sobotu 22. listopada od 16 do 18 sati organizira se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

– Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta. Pridružite nam se u subotu u Velikoj Gorici! – poručili su iz Zaklade Ana Rukavina.

Akcija se održava uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području županije.

U Zakladi ističu da je ova akcija nastavak uspješne suradnje Zaklade Ana Rukavina s gospodinom Mariom Dilberovićem koji je već inicirao i pomogao u organizaciji dvije akcije upisa u Registar. Podsjećaju da su ranije akcije na inicijativu Maria Dilberovića održane 2014. godine, prva u Velikoj Gorici te druga na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu.