Home Izdvojeno Zagrebačka županija učenicima i studentima dijeli 50 stipendija

Zagrebačka županija učenicima i studentima dijeli 50 stipendija

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2017./2018. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 13. listopada.

U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 50 novih stipendija. Učenici će dobiti 30, a studenti 20. Za 50 novih stipendista te stipendiste koji nastavljaju redovno školovanje u školskoj godini 2017./2018., Zagrebačka županija je osigurala 2 milijuna i 350 tisuća kuna.

– Od 30 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 10 stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega deset za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, galanterist, elektroničar-mehaničar, armirač, tesar, monter suhe gradnje, zidar, pekar, podopolagač, zlatar, krovopokrivač i izolater, autoelektričar, autolakirer, autolimar, automehaničar, automehatroničar, keramičar, klobučar, konobar, kozmetičar, krznar, obućar, urar, ličilac-soboslikar i vozač motornog vozila. Od 20 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do deset stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do deset stipendija – poručuju iz Zagrebačke županije.

Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na Internet stranici Zagrebačke županije.

– Pozivamo sve zainteresirane učenike i studente da se do 13. listopada 2017. godine jave na natječaj. Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendija“ ili osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije (Zagreb, Ulica Ivana Lučića 2a/VI, soba 13) radnim danom od 9:00 do 13:00 sati. Tekst natječaja i prijavni obrazac možete pronaći ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-462 – objašnjavaju iz Zagrebačke županije.