Home Crna Kronika Za vikend više od 60 prekršaja, rekorder u promilima zaustavljen u Novom...

Za vikend više od 60 prekršaja, rekorder u promilima zaustavljen u Novom Čiču

PODIJELITE

U vremenu od 29. ožujka do 1. travnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom je utvrđeno 41 ciljanih prekršaja i to :

-3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-25 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-4 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 19 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 60 prometnih prekršaja.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Sveukupno 1 vozač je uhićen zbog težeg prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel, i to: 1 vozač – alkohol”, priopćila je gorička policija.

Vikend rekorder zaustavljen u Novom Čiču

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 29.03.2024. godine (petak) u 21,34 sati. Muškarac starosti 37 godina, upravljao je osobnim vozilom u mjestu Novo Čiče krećući se trgom Antuna Cvetkovića. Nadzorom kod kbr.2a utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,00 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,.

Isti je uhićen (teži prekršaj, alkohol iznad 1,50 g/kg) smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećeg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel.

Za vikend pet prometnih nesreća

U vrijeme vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom te jedna sa smrtnim ishodom. Za napomenuti je da je dana 29.03.2024 godine u 7,20 sati na raskrižju državne ceste D-430 i nerazvrstane ceste br.311540, dogodila prometna nesreća, sudar osobnog automobila i motocikla u kojoj je vozač motocikla smrtno stradao na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda.

>> Tragedija na Veliki petak: Vozač prošao kroz crveno, motociklist naletio i poginuo

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.