Home Crna Kronika Tragedija na Veliki petak: Vozač prošao kroz crveno, motociklist naletio i poginuo

Tragedija na Veliki petak: Vozač prošao kroz crveno, motociklist naletio i poginuo

PODIJELITE

Iz policijske uprave zagrebačke objavili su detalje teške prometne nesreće u kojoj je jučer kod Selnice Ščitarjevske poginuo 41-godišnji motociklist.

“Jučer, 29. ožujka oko 7.20 sati u Velikoj Gorici, raskrižje ulice kod mjesta Petina i Selnica Šćitarjevska, 61-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te dolaskom do navedenog raskrižja se zaustavio na znak crvenog svjetla da bi nakon kraćeg zaustavljanja vozilom započeo radnju skretanja u lijevo dok je za njegov smjer kretanja još uvijek bilo upaljeno crveno svjetlo. Na njegovu desnu stranu vozila naletio je motocikl zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač motocikla, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zbog obavljanja očevida promet DC 430 od 7.25  do 12.20 sati bio je zatvoren za sav promet”, priopćili su iz PUZ-a.

Raskrižjem se upravlja senzorima

Prometni stručnjak Željko Marušić jučer je priopćio da se na navedenom raskrižju prometom upravlja senzorima koji znaju zakazati na jakom svjetlu. Isto su ustvrdili i mještani.

“Možda je motociklist protutnjao kroz crveno svjetlo, ali to je raskrižje posebno, jer je upravljano senzorima, koji na jakom jutarnjem svjetlu znaju zakazati pa ne uočavaju zaustavljena vozila bočno. Ponekad prođe nekoliko ciklusa bez paljenja zelenog svjetla, pa vozači kreću na crveno, ako utvrde da je ‘slobodno’”, rekao je jučer Željko Marušić.

Marušić je dodao da je bilo potrebno da se motociklist kreće velikom brzinom da bi u koliziji na krovu završio automobil.