Home Izdvojeno Susjedi ušli u sudski spor s Gradom oko zemljišta predviđenog za gradnju...

Susjedi ušli u sudski spor s Gradom oko zemljišta predviđenog za gradnju vrtića u Kučama

PODIJELITE

Mjesni odbor Kuče tražio je od Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti odgovor na pitanje o trenutnom stanju planiranja izgradnje dječjega vrtića u mjestu Kuče, a dobili su odgovor da su protiv Grada pokrenuta čak dva sudska spora.

>> VRTIĆ U KUČAMA: Poduzete pripremne radnje za izgradnju

Iako je zemljište u papirima nedvojbeno u vlasništvu Grada Velike Gorice, susjedi koji određeno vrijeme koriste tu parcelu traže da im se ona zbog prava dosjelosti preda u vlasništvo.

“U namjeri da se iskoristi prilika za prijavu projekta izgradnje vrtića iz NPOO-a, prijavili smo projekt izgradnje vrtića na jedinoj mogućoj raspoloživoj lokaciji u naselju Kuče (k.č.br.566/2, k.o.Kuče) – koja je u vlasništvu Grada, a zadovoljava prostorne i druge zakonske uvjete za izgradnju takvog objekta. Preduvjet za dobivanje sredstava bila je nesporna situacija s vlastništvom zemljišta predviđenog za izgradnju. Tijekom trajanja porcjene prijavljenih projekata, pokrenut je spor protiv Grada Velike Gorice kao vlasnika predmetne nekretnine (u kojem se tužitelj poziva na institut dosjelosti) te smo zbog toga odbijeni”, odgovorili su iz Grada.

Nakon prve odbijenice, Grad se je pripremio za drugi javni poziv u nadi da će susjedi odustati od spora, no to se nije dogodilo.

“Nadajući se da će tužitelj odustati od spora, bili smo pripremljeni za javljanje na drugi Javni poziv (objavljen u lipnju, s rokom 8. kolovoza), no u međuvremenu je podnesena još jedna tužba tako da su protiv Grada Velike Gorice, a vezano uz predmetnu nekretninu, podnesene dvije tužbe u kojima tužitelji traže od suda priznanje prava vlasništva na temelju dosjelosti te su obje parnice i dalje u tijeku. Zbog navedenih tužbi nismo ostvarili uvjet prijave na Javni poziv. Sa žaljenjem ističemo da smo onemogućeni u namjeri izgradnje dječjeg vrtića u Kučama jer ne postoji alternativna lokacija u vlasništvu Grada koja bi udovoljavala svim potrebnim uvjetima”, objašnjava se.