Home Izdvojeno VRTIĆ U KUČAMA: Poduzete pripremne radnje za izgradnju

VRTIĆ U KUČAMA: Poduzete pripremne radnje za izgradnju

Žele otvoriti vrtić za tri odgojne skupine te će se s tim projektom prijaviti na Javni poziv

PODIJELITE

Nakon inicijative Mjesnog odbora Kuče o potrebi izgradnje područnog dječjeg vrtića u naselju Kuče, iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport zaprimili su informaciju kako se pronašlo moguće rješenje.

U dopisu navode kako su Analizom Prostornog plana grada odabrali lokaciju, građevinsku česticu na kojoj bi se mogao izgraditi vrtić. Riječ je o adresi na kućnom broju 566/2 Kuče. Vlasnik te čestice i posjednik je Grad Velika Gorica te lokacija odgovara uvjetima koje utvrđuje Prostorni plan.

“S obzirom na to da se sljedećih tjedana u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti očekuje raspisivanje Javnog poziva za izgradnju i dogradnju dječjih vrtića u RH, izradili smo projektni zadatak za izgradnju vrtića na spomenutoj nekretnini i uputili u procedusu izrade idejnog rješenja. Idejno rješenje podrazumijeva vrtić za tri odgojne skupine s polivalentnom dvoranom i pratećim prostorima, a očekujemo ga krajem siječnja”, navodi privremeni pročelnik Neven Topolnjak.

Ovime navodi da će biti spremni na Javni poziv kada će se objaviti te će prijaviti projekt. Iz Grada su zamolili Mjesne odbore Kuče, Čičke Poljane, Gornjeg Podotočja i Rakitovca za pomoć u vidu procjene broja djece rane i predškolske dobi s područja mjesnih odbora.