Home Izdvojeno Vratio se Josip Sesar, njegova Gorica pobjeđuje 64 koša razlike!

Vratio se Josip Sesar, njegova Gorica pobjeđuje 64 koša razlike!

Košarkaši Gorice prošle su sezone iz elitnog razreda ispali u novoformiranu A-1 ligu, vratili na klupu Josipa Sesara i složili momčad koja je već označena glavnim favoritom za ulazak, odnosno povratak u najviši razred hrvatske košarke

PODIJELITE

Košarkaši vukovarskog Borova došli su prošlog vikenda u Veliku Goricu s nadom da mogu napraviti nešto veliko protiv lanjskog prvoligaša, a vratili su se kući – koliko god takvoj riječi ne bi trebalo biti mjesta u sportskoj terminologiji – poniženi! Završilo je 117-53, gotovo nestvarna 64 koša razlike za Goricu.

“Iskreno, nije to baš potpuno realan rezultat. Jednostavno nam je Borovo, kako se to kaže, ušlo u mašinu. Moji igrači već su bili zasićeni treninzima, bili su željni utakmica, igre, nadmetanja… U takvom stanju ni u jednom trenutku nisu popuštali, bili su izuzetno motivirani do zadnje sekunde. I nakon svega mogu samo reći da se nadam kako će zadržati takvu motivaciju i u nastavku sezone”, kazao je trener Gorice Josip Sesar, veliko ime hrvatske košarke i perspektivni stručnjak koji se u velikogoričku košarku vratio nakon jednogodišnje pauze.

“Cijelo vrijeme, i kad nisam bio trener, bio sam u kontaktu s ljudima iz kluba. Ne baš svakodnevno, ali čuo sam se često s predsjednikom Mirkom Matićem, kao i s Darkom Novakom, koji zadužen za struku. Kad je prošla sezona završila, nažalost ispadanjem u niži rang, ponudili su mi da opet budem trener i ja sam to prihvatio. Imao sam još nekoliko opcija, ali ova mi se činila najboljom, najrealnijom. Složili smo respektabilnu momčad za ovaj rang i krenuli raditi”, objasio je Sesar razloge povratka.

Već u prvoj utakmici postalo je jasno da će Gorici biti glavni favorit u ovoj ligi, procjene upućenih kažu da bi moglo biti još sličnih pobjeda ove sezone, podjednako uvjerljivih kao protiv Borova. Tu su ipak imena kao što su Prgomet, Papac i Petrović, vratio se i Majcunić…

“Ne volim baš kad me netko stavlja u ulogu favorita i govori da je to sad to, da ćemo sigurno nešto napraviti… Sportska momčad nije firma, u kojoj ti znaš što ćeš dobiti ako radiš 10 ili 12 sati na dan. Ovdje je puno faktora, od kemije u momčadi, psihološkog dijela i, najvažnije od svega, ozljeda koje te prate. Nema tu garancije, treba samo nastaviti raditi i ići utakmicu po utakmicu”, smiruje Sesar euforiju.

Okorjeli optimisti kažu da bi se trebao pripremiti na vođenje netipičnih utakmica, u kojima će razlika biti ogromna.

“Slažem se da su takvi rezultati u neku ruku udarac na dostojanstvo protivnika i zato svojim igračima u takvim situacijama ne dozvoljavam nikakve podcjenjivačke komentare ili bilo što u tom smislu. To nikako! Ali opet, teško ti je u takvoj utakmici reći igraču da ne igra najbolje što može, da se ne trudi maksimalno, da ‘stane na kočnicu’… Svaki dan tražiš od njega da radi jedno, a sad bi mu trebao reći da radi nešto sasvim drugo. Tako to jednostavno ne ide”, rekao je Sesar.

Prva dva mjesta u ovoj, novoformiranoj A-1 ligi, vode u Premijer ligu sljedeće sezone.

“Imamo ambiciju i cilj da budemo među tih prvih dvoje, ali nema nikakvog tereta. Ponavljam, moramo raditi dalje, zadržati visoku razine motivacije i ići korak po korak”, dodao je trener Gorice.

Sljedeći korak je Bosco u subotu, protivnik u kojem igraju i četiri košarkaša Cibone.

“Tu su mladi Mandić i Uljarević, ali i Australac Gilbert, koji je u prvom kolu pokazao da će biti itekako opasan. Ima tu još nekoliko iskusnih igrača, dovoljno su dobri da nikakvo podcjenjivanje ili stav ‘lako ćemo’ ne dolazi u obzir”, zaključio je Sesar.