Home Crna Kronika Vozio kamion bez vozačke i pod zabranom pa kažnjen zatvorom na 28...

Vozio kamion bez vozačke i pod zabranom pa kažnjen zatvorom na 28 dana

Zaustavljen je u redovnoj kontroli, a utvrdili su i da tijekom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas

PODIJELITE

Ove srijede, 2. lipnja, policija je u Sisačkoj ulici u Velikoj Gorici zaustavila teretno vozilo tijekom provođenja nadzora u prometu. 44- godišnjak se nije dobro proveo.

Naime, obavljenim nadzorom vozila i vozača je utvrđeno kako je 44-godišnjak upravljao vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole te da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Kako navode iz policije, vozačka dozvola mu je oduzeta rješenjem Policijske postaje Velika Gorica zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda dok mu je ujedno ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Policijski službenici su također utvrdili i da tijekom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.

Budući da je provjerom utvrđeno da je osumnjičeni recidivist – specijalni povratnik činjenja prometnih prekršaja koji unatrag tri godine ima više od tri pravomoćne presude za isti prekršaj, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nakon što je uhićen odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je mu je izrečena kazna zatvora od 28 dana i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.