Home Crna Kronika Vikend-rekorder u centru Velike Gorice napuhao 2,22 promila

Vikend-rekorder u centru Velike Gorice napuhao 2,22 promila

Bez vozačke dozvole, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, ostalo je 12 vozača, a njih 11 je prekoračilo brzinu.

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Ovog vikenda od 27. do 29. listopada od 22 do 6 sati na području Policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke, provedene su akcije “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”.

Policija je utvrdila 34 prometna prekršaja, od čega su 12 prekršaja bila vožnja pod utjecajem alkohola. Dva vozača imala su do 0,5 promila alkohola u krvi, tri su imala od 0,51 do 1 promil, četiri su vozila s koncentracijom alkohola u krvi od 1,01 do 1,5, a tri s preko 1,51.

– Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Velikoj Gorici koji je zaustavljen u Zagrebačkoj ulici kod kućnog broja 31 u koncentraciji od 2,22 g/kg. Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otriježnjena. Tijekom provođenja akcije dogodile su se tri prometne nesreće od čega je jedna s lako ozlijeđenim vozačem – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom provođenja akcija utvrđeni su i sljedeći prekršaji, po jedan prekršaj nepropisnog parkiranja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, vožnje prije stjecanja prava na upravljanje te nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, 11 prekršaja prekoračenja brzine te sedam ostalih prekršaja.