Home Crna Kronika VIKEND NA CESTAMA Pijan vozio bicikl, dvojica mopedista vozila bez kacige

VIKEND NA CESTAMA Pijan vozio bicikl, dvojica mopedista vozila bez kacige

PODIJELITE
Foto: PUZ

Za vikend su na području grada provedene pojačane akcije kontrole prometa, a 28 ciljanih prekršaja utvrđeno je akcjom “Pojačan nadzor vozila u dane vikenda”. Zabilježeno je:

– 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
– 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja vozačke dozvole
– 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
– 13 prekršaja prekoračenje brzine kretanja
– 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom

Također je utvrđeno i 11 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 39 prometnih prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Jedan vozač napuhao je iznad 1,50 promila i uz Optužni prijedlog prepraćen je na Općinski sud.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 19.5. u 22,50 sati. Muškarac starosti 42 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom Jurja Dobrile u Velikoj Gorici, a u organizmu je imao više od 2,50 promila alkohola.  Dogodile su se i dvije prometne nesreće.

Policija je provela i akciju „Nadzor vozača motocikala, mopeda,bicikala i osobnih prijevoznih sredstava“, a tu su utvrdili sedam prekršaja. Jedan vozač na biciklu pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepropisnog kretanja bicikla, dva vozača mopeda bez kacige, jedan neregistrirani moped i jedna prebrza vožnja.

Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 6 ostalih prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 13 prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće navedene skupine sudionika.