Home Izdvojeno VIDEO Nova regulacija prometa u Gradićima, a sezona radova u Gorici tek...

VIDEO Nova regulacija prometa u Gradićima, a sezona radova u Gorici tek slijedi

PODIJELITE

Zbog rekonstrukcije drugog dijela Ulice kralja Tomislava, od Željezničke do Odranske ulice, danas je u Gradićima na snagu stupila nova regulacija prometa.

Prva faza radova uključuje izvođenje radove od križanja Tomislavove s Gradićkom do križanja Tomislava ulice i Ulice Vladimira Nazora, dok će se u drugoj fazi raditi od križanja Tomislavove i Nazorove do kućnog broja 103 u Tomislavovoj ulici.

Tijekom prve faze radova, autobusi na liniji 310 (Zagreb – Petrovina) koji polaze iz Petrovine prometovat će redovnom trasom do raskrižja Gradićke i Ul. braće Radić gdje će skretati lijevo na Radićevu, potom Prigorskom i Nazorovom do Ul. kralja Tomislava gdje će skretati lijevo i dalje nastavljati svojom registriranom trasom. S Glavnog kolodvora Zagreb autobusi će voziti do raskrižja Tomislavove i Nazorove gdje će skretati desno i ići dalje Prigorskom i Gajevom do Gradićke ulice, zatim desno na Gradićku i dalje prema Petrovini. Autobusne linije 319 (Velika Gorica – Lukavec) i 335 (Velika Gorica – Pleso – Donja Lomnica) prometovat će s goričkog Terminala redovnom trasom do križanja Ul. K. Tomislava i Gradićke odakle nastavljaju ravno na Gradićku pa Ul. B. Radić i Prigorskom ponovno izlaze na Ul. K. Tomislava tj. na svoju reg. trasu. U povratku se vraćaju istim putem.

Privremeno autobusno stajalište za autobusnu liniju 310 iz smjera Zagreba uspostavljeno je u Ul. V. Nazora kod kućnog broja 12 te u Gradićkoj ulici kod k. br. 34. Za linije 319 i 335 koristit će se autobusno stajalište u Nazorovoj kod k. br. 12 i u Gradićkoj ulici kod k. br. 5.

U planu je zamjena cjelokupnog PVC vodoopskrbnog cjevovoda s kućnim priključcima.

Tomislavova Ulica - Gradici (12)

SEZONA RADOVA TEK POČINJE

U Gorici se zahuktava sezona komunalnih radova. Gradonačelnik Dražen Barišić najavljuje kako najveći radovi u gradu i okolici tek slijede.

– Čeka nas mnogo posla kako u samom gradu, gdje će doći do reorganizacije prometa, tako i u okolnim naseljima – kaže Barišić. Nakon što je završen natječaj, uskoro se očekuje početak radova na pristupnoj cesti osnovnoj školi u Novom Čiču, koja će na jesen školarcima otvoriti svoja vrata.

USKORO KRUŽNI TOKOVI

Što se tiče reorganizacije prometa u središtu grada, očekuje se izgradnja dvaju kružnih tokova, na križanju Ulice Matice hrvatske i Kolareve te kod Tržnog centra, čime će se ponovno omogućiti dvosmjeran promet tim dijelom. Oko kružnih raskrižja predviđene su u budućnosti i jednosmjerne biciklističke staze širine jedan metar te pješačke staze širine dva metra. Od kružnog kolnika dijelit će ih zeleni zaštitni pojas.

[gmedia id=54]