Home Gospodarstvo VG Goričanka od sutra dostupna svim građanima

VG Goričanka od sutra dostupna svim građanima

PODIJELITE

Velikogoričani od sutra mogu obaviti sve komunalne usluge u novom komunalnom centru VG Goričanka na adresi Ljudevita Posavskog 45, Velika Gorica.

-S ciljem stvaranja boljeg, produktivnijeg, ali i uslužnijeg grada, nastavljamo dobar posao u Velikoj Gorici te smo ostvarili uvjete da komunalna usluga bude pristupačnija, modernija i sustavnija.-rekli su u Gradskoj upravi.

Uređenje novog komunalnog centra i preseljenjem tvrtki koje su nakon 15 godina konačno pod istim krovom, učinjen je prvi korak prema kvalitetnijem i boljem komunalnom sustavu u Velikoj Gorici, ali i boljoj usluzi za građane.goricanka-infoTrgovačka društva u vlasništvu grada, VG Komunalac, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i Gradsko stambeno gospodarstvo završila su poslovnu godinu pozitivno te su iz svog redovnog poslovanja podmirila sve obveze, a znatan dio sredstava iz dobiti uložila su i u izgradnju i opremanje Komunalnog centra.

Navedena trgovačka društva od svog osnutka bila su u unajmljenom prostoru i tijekom deset godina za najam su izdvojila 18,5 milijuna kuna.

-To je bio i razlog za ulazak u projekt VG Goričanke, kupnju nekadašnje posrnule tvornice s pripadajućim zemljištem, kako bi u konačnici sva komunalna poduzeća bila na jednome mjestu, što će i građanima omogućiti lakše i jednostavnije korištenje njihovih usluga. U projekt se ušlo s osnovnim ciljem da komunalna poduzeća imaju vlastiti prostor i da umjesto dosadašnjeg plaćanja najamnine ulažu u vlastite prostore. To će omogućiti modernizaciju poslovanja, kvalitetan komunalni sustav i upravljanje istim putem novih tehnologija, što podrazumijeva koncept Pametnog grada, a Komunalni centar bit će na usluzi građanima koji će sve usluge koristiti na jednome mjestu.-istaknuli su.Goričanka - obilazak 13.07.2016 (1)Ispred zgrade novog komunalnog centra, na uređenom trgu, postavljena je ”pametna”, solarna klupa i ”pametna”, solarna autobusna stanica koje nude besplatno napajanje elektroničkih uređaja omogućeno isključivo od energije sunca.

-Komunalni centar ne staje na ovome! Cilj je potpuna modernizacija sustava te olakšavanje svih usluga grada za građane. U budućnosti će se u novom prostoru smjestiti i Javna vatrogasna postrojba kao i Crveni križ, a od dodatnih sadržaja Centar će imati bankarske usluge i ugostiteljstvo.-najavili su.