Home Izdvojeno Velimiru Šandoru najviše državno sportsko priznanje

Velimiru Šandoru najviše državno sportsko priznanje

PODIJELITE

Velimir Šandor dobitnik je Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za 2016. godinu. Nagrada „Franjo Bučar“ najviše je priznanje koje naša država dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta. Ove su godine dodijeljene tri nagrade za životno djelo i dvanaest godišnjih nagrada. Laureatima su ih uručili v.d. zamjenik državne tajnice dr. sc. Krešimir Šamija i prof. dr. sc. Damir Knjaz, predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade za sport.volimzivot-14

Čestitajući nagrađenima dr. sc. Krešimir Šamija naglasio je kako se nagrada dodjeljuje na spomen Franje Bučara koji je svojim životnim djelom dao osnovne odrednice razvoja i sustava hrvatskoga sporta te dodao kako ne treba posebno naglašavati koja je uloga sporta u Republici Hrvatskoj. Također je naglasio kako je u svijetu Republika Hrvatska prepoznata po iznimnim uspjesima hrvatskih sportaša. Posebno je zahvalio predsjedniku i članovima Odbora na profesionalno odrađenom poslu.

Odlukom Odbora ovogodišnju su Nagradu za životno djelo dobili dr. Ivo Vidović (posmrtno), Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj, a nositelji su Godišnje nagrade, osim našega Šandora, Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i hrvatska ženska stolnoteniska ekipa (Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić).