Home Najave U Velikoj Gorici organiziran je književni susret s Mirom Gavranom

U Velikoj Gorici organiziran je književni susret s Mirom Gavranom

Poznati književnik i dramatičar predstavit će svoj najnoviji roman "Nekoliko ptica i jedno nebo".

PODIJELITE

U goste na Središnji odjel za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica ovog utorka dolazi poznati hrvatski književnik i dramatičar – Miro Gavran. Ovaj književni susret dogovoren je u suradnji s nakladničkom kućom Mozaik knjiga, a Gavran će predstaviti svoj najnoviji roman “Nekoliko ptica i jedno nebo”.

– U romanu Miro Gavran piše o fra Didaku Buntiću, čovjeku velika srca koji je vlastitom ljubavlju, trudom i voljom pomogao stotinama djece da tijekom “gladnih godina” u Hercegovini pronađu novi dom u plodnoj Slavoniji i tako spasio njihove gole živote. Ovu dirljivu priču uz autora će predstaviti i moderatorica susreta, velikogorička književnica Željka Horvat-Vukelja – poručuju iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Djela Mire Gavrana prevedena su na 38 jezika, a imala su više od 200 izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. – Prema njegovim dramama i komedijama nastalo je više od tristo kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu pod nazivom Gavranfest. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu proteklih dvadesetak godina. Objavio je romane za djecu i odrasle te zbirku poezije, a dobitnik je niza nagrada za svoj rad – o životu autora kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Susret je organiziran u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, a počinje u 19 sati.