Home Izdvojeno Velikogoričanka Helena Kantarević jedna od dobitnica stipendije Marin Čilić

Velikogoričanka Helena Kantarević jedna od dobitnica stipendije Marin Čilić

Stipendija će joj omogućiti daljnja usavršavanja, odlaske na natjecanja, a njezin dio namijenjen je i kupnji novog roga

PODIJELITE
Foto: Umjetnička škola Franje Lučića

Helena Kantarević iz Velike Gorice, inače učenica Umjetničke škole Franje Lučića je jedna od sretnih dobitnica glazbene stipendije Zaklade Marin Čilić. Ovo je već šesta generacija kojoj su uručene stipendije, a broj stipendista je porastao na 128, što je rezultat povećanog broja prijava. Marin Čilić, koji je predvodio dodjelu stipendija, izrazio je zadovoljstvo rekordnim brojem prijava te je istaknuo da su dodijelili nekoliko stipendija više nego što su prvotno planirali zbog motivacijskih pisama koja su ih ganula.

Helena Kantarević, mlada glazbenica iz Velike Gorice, primila je stipendiju za sviranje roga. “Stipendija će joj omogućiti daljnja usavršavanja, odlaske na natjecanja, a njezin dio namijenjen je i kupnji novog roga.”, ističu uz velike pohvale iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Njezino ime pridružuje se impresivnom popisu pojedinaca koji su nagrađeni za svoje umijeće. Osim nje, dodijeljene su i druge glazbene stipendije talentiranim mladim glazbenicima poput Maje Hong, Pauli Dubovečak, Karlu Vinkoviću, Franu Šoli, Rafaelu Schlosseru, Maksimu Radanecu, Jakovu Begiću, Dori Marin, te drugima.

Voditelj Zaklade, David Milić, naglasio je važnost dodjele stipendija te je izrazio ponos zbog kontinuiranog uspjeha Zaklade u podršci mladim talentima.