Home Crna Kronika Velikogoričanin Davor Š. (36) dobio osam mjeseci zatvora zbog guranja policajca

Velikogoričanin Davor Š. (36) dobio osam mjeseci zatvora zbog guranja policajca

"Ja sam inače radio u Policijskoj akademiji fasadu i tada sam vrijeđao policajce. Eksplozivan sam i poludim kad sam u pravu, ali nije istina da sam nasrnuo na policajca.", bio je dio njegove obrane

PODIJELITE

Sudac Općinskog suda u Zagrebu Velikogoričaninu Davoru Š. (36) nepravomoćno je dao presudu na osam mjeseci zatvora zbog incidenta koji je priuštio policajcima u Jedinici za zadržavanje i prepratu na Oranicama. Tamo je završio uhićen zbog teške krađe i to u alkoholiziranom stanju. Uz kaznu zatvore mu je izrečena sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Riječ je o situaciji iz 26. listopada kada je doveden na Oranice u Jedinicu za zadržavanje u pratnji velikogoričkih policajaca u sklopu provođenja obrade. Nakon što je pokušao samovoljno napustiti prostoriju u kojoj se nalazio, policajac mu je rekao da se smiri i da sjedne, a kako je okrivljeni nastavio hodati prema izlaznim vratima, svjesno je odlučio spriječiti policajca da ga zadrži. Policajca je objema rukama uhvatio za ovratnik jakne i snažno ga odgurnuo u drveni ormar koji se nalazio iza policajčevih leđa. Nije se uspio udaljiti jer je napadnuti policajac uz pomoć kolege uporabio sredstva prisile i vezivanja. – piše Jutarnji.

Okrivljenik je negirao krivnju, ali priznaje da je bio u alkoholiziranom stanju

Optuženi negira krivnju te navodi da se radi o krivom datumu, ali i da on nije nikoga gurao. “Ja sam inače radio u Policijskoj akademiji fasadu i tada sam vrijeđao policajce. Eksplozivan sam i poludim kad sam u pravu, ali nije istina da sam nasrnuo na policajca. Mene, inače, jedan drugi policajac mrzi i tereti me za krađu bakra koju nisam počinio, a kad me taj isti policajac legitimirao tog dana, rekao sam mu da nema što gledati moje dokumente kada zna kako se zovem. Uhićen sam, dakle, 25. listopada i prespavao sam u PP Velika Gorica, a sutradan sam prebačen na Oranice i tamo nisam nikoga gurao”, govori.

Drugi policajac naveo je kako je Davor Š. pod utjecajem alkohola vikao te nabijao rukama i nogama. Psihijatrijski vještak je s obzirom na nalaz preporučio obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu.

Olakotna okolnost muškarcu bila je to što je otac, no otegotna je to što već ima dvije osuđujuće presude za krađu i za prijetnju, ali i prekršajni grijesi u vidu kršenja Zakona protiv javnog reda i mira. Navedena kazna od osam mjeseci zatvora je dva mjeseca viša od zakonskog minimuma propisanog za navedeno kazneno djelo.